- Ülkemizde kadın eşitliği, hakları, adaylığı, boşanma teşebbüsü, maruz bırakıldığı şiddet, özgüven eksikliği, eğitimsizliği, dedikodu kültürü, iş ve ev hayatının zorlukları, cinayetleri, tecavüzleri, cinselliği, seksiliği, hamileliği, kürtajı, doğumu, politikaları, feminizmi, günü, emeği, güzelliği, bedeni, diyeti, modası, örtüsü ve mutlaka namusuyla tartışılmaya devam edilen bir cinstir.
- Kadın, giydiği kıyafet, gittiği yer, konuştuğu kişiler, evlilik dışı ilişkisinin olması, evlilik dışı hamile kalması, bakire olmaması, ailenin ya da akrabanın uygun gördüğü kişi ile evlenmek istememesi, boşanması gibi çeşitli durumlar nedeniyle şiddetin de konusudur. Töre adı verilen ve genellikle ölümle sonuçlanan şiddetin yanı sıra eve geç gelmesi, telefonla mesajlaşması, boşanmak istemesi veya yemeğin altını yakması gibi pek çok durum da şiddetle sonuçlanabilmektedir.
- İkinci eş arayanlar için dünyada siteler var. Bu gibi sitelere ülkemizde erişim engelleniyor ama benzer yeni siteler hemen kuruluyor. Bu sitelerden bazılarında savaştan kaçarak ülkemize sığınmış Suriyeli kadınları iyileştirmek isteyen erkeklere çağrı yapılıyor. Ülkemizde çok eşliliğin özellikle kırsal kesimde yaygın olduğu, çocuğu olmayan ya da erkek çocuğu olmayan adamların ikinci bir eş aradığı biliniyor. Ancak savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli kadınlarla ikinci evlilik yapanların arttığı, Şanlıurfa Kadın Merkezi Vakfı’nın tespiti.
- Aynı eğitimi almış kadın Türkiye’de erkeklerden %21 daha az kazanıyor. Türkiye’de kadın istihdam oranı %27,6. Bu oran Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında oldukça düşük.
- Aslında en iyisi kadının “elinin hamuruyla erkek işine karışmaması”dır.
Baksı Müzesi, boşanma, cinsellik, ekmek düşmanı, eksik etek, elinin hamuruyla erkek işine karışmaması, evlilik, evlilik dışı çocuk, evlilik dışı ilişki, hamilelik, Kadın, kadın eşitliği, Şakir Gökçebağ, Şanlıurfa Kadın Merkezi Vakfı, şiddet, töre, Türkiye'de Şiddet
Leave A Reply