Makyaj
- Mısırlı erkekler ve kadınlar gözlerine siyah veya yeşil renkte makyaj yaparlardı. Özellikle siyah makyajın ışığı kırarak gözü koruduğu biliniyor.
- Kadınlar yanaklarını, dudaklarını ve tırnaklarını kırmızı demir oksit ile boyarlardı. Ciltlerini güneşten korumak için vücutlarını parfümlü yağlarla ovarlardı.
- Eski Mısırlılar, sülfürü ateşte oksitlendirerek elde ettikleri maddeyi gözkapaklarına sarı ve mavi gölgeler vermek için, toprak boyasını da dudak ve yanaklarını renklendirmek için kullanıyordu.
- Siyah sülfür rimel olarak kullanılırdı.
- Fazlasıyla toksik olabilen kurşun esaslı maddelerin Eski Mısır’da göz makyajı da dahil kozmetik alanında kullandığını biliyoruz. Yeni yapılan bir araştırma, bu maddelerin insan hücrelerindeki nitrik oksit üretimini %240’lara kadar çıkardığını ortaya koydu. Nitrik oksit insan vücudu için oldukça önemli bir bileşik. Bu bileşiğin vücuttaki görevi bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara karşı savaşmayı desteklemek. Bu yeni bilgiler ışığında makyajın enfeksiyonlara karşı korunmada ve göz hastalıklarının tedavisinde kullanılmış olabileceği düşünülüyor.
- Antik Yunan’da yüz beyazlatıcı pudra kullanılırdı. Bu pudra, kurşun ve sirkeden yapılırdı.
- Bir zamanlar, erkekleri yoldan çıkaracak kokular süren kadınlar büyücülükle suçlanırdı.
- Anglo-Saksonlar istemedikleri tüyleri madeni cımbızlarla alırlardı.
- Ortada birleşen kalın kaşlara sahip olan kişiler alçak, hain, düzenbaz, inançsız olarak görülürdü. Güney İtalya ve İspanya’da bu yüzden birçok kadın diri diri yakılmıştı. Bu durumda, kaşları almak şarttı!
Anglo-Saksonlar, Antik Yunan, Berlin Mısır Eserleri Müzesi, cımbız, Eski Mısır’da göz makyajı, Hindistan, kırmızı demir oksit, Kolkata, kozmetik, makyaj, Mısırlı erkekler, Mısırlı kadınlar, nitrik oksit, sürme, süslenmeye dair, yüz beyazlatıcı pudra
Leave A Reply