Tunçtan yapılmış hayvan figürlü iğne başları. Metal süs iğneler kıyafetleri tutturmak için, ayrıca saç tokası gibi kullanılmıştır. Altın, gümüş, tunç ve demirden olanlarına bolca rastlanmışken, fildişi ve kemikten yapılmış olanları çok az ele geçmiştir. Gümüş ve tunçtan yapılmış olan iğneler döküm tekniği ile üretilmiştir. Dökümden sonra iğnelerin baş kısmına, Urartu kuyumcuları tarafından çelik uçlu sivri kalemlerle kazıma ve çizgi tekniği ile son şekil verilmiştir. Haşhaş başlı ve meyve başlı iğneler vardır. Figürlerin içi ezilmeyi önlemek için kil ile doldurulmuştur. Fotoğraf: Füsun Kavrakoğlu, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, 2018.
Tunçtan yapılmış hayvan figürlü iğne başları.
Metal süs iğneler kıyafetleri tutturmak için, ayrıca saç tokası gibi kullanılmıştır. Altın, gümüş, tunç ve demirden olanlarına bolca rastlanmışken, fildişi ve kemikten yapılmış olanları çok az ele geçmiştir. Gümüş ve tunçtan yapılmış olan iğneler döküm tekniği ile üretilmiştir. Dökümden sonra iğnelerin baş kısmına, Urartu kuyumcuları tarafından çelik uçlu sivri kalemlerle kazıma ve çizgi tekniği ile son şekil verilmiştir. Haşhaş başlı ve meyve başlı iğneler vardır. Figürlerin içi ezilmeyi önlemek için kil ile doldurulmuştur. Fotoğraf: Füsun Kavrakoğlu, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, 2018.
Bronz ve demir süs iğneleri. Fotoğraf: Füsun Kavrakoğlu, Erimtan Müzesi, 2018.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenmekte olan Urartu takıları.
Fotoğraf: Füsun Kavrakoğlu, 2018.
Çin İmparatorluğu’nun son hanedanı olan Qing Hanedanı’nın en önemli yazar ve düşünürlerinden biri olan…
“…kabul gördüğünde nereli olduğunun önemi kalmaz……omlete sonradan eklenen tuz bir tat vermiyor….. Ben…
Goethe, Türkiye sözcüğünü, Osmanlı İmparatorluğu’nun odak noktasını oluşturan yer anlamında kullanır. Burası, insanların sürekli…
“MUTLULUK BAZEN BİR GÜN GEÇ GELİR” Japonya’nın İkinci Dünya Savaşı mağlubiyeti pek çok…